Denna info får du som äger en fastighet i Holmsvattnet, Svarttjärn eller Vallen. Nedan följer en sammanfattning från mötet som Skellefteå Kraft, i samarbete med bredbandsgruppen med representanter från byarna, höll på Envisheten i Vallen den 26 oktober.

Vi har blivit erbjudna att vara med och bygga ut bredband via optofiber i våra byar med stöd från Jordbruksverket. Denna chans har vi fått för att vi har jobbat hårt med att visa vårt intresse för denna infrastruktur och talat om hur viktigt det är för oss.

Varför ska jag välja fiber till mitt bredband?

Våra hem blir smartare och allt fler tjänster kräver en snabb och stabil uppkoppling. Då räcker till slut inte det gamla kopparnätet eller enbart mobilnätet till. Med fiber får du en uppkoppling med nästintill obegränsad kapacitet och större valfriheten att själv bestämma vem du köper bredband, tv, telefoni eller andra tjänster av.

Uppkopplingen som håller för framtiden

En investering i fiber öppnar inte bara nya möjligheter idag. Med fiber gör du ditt hus redo både för dagens och morgondagens uppkopplade apparater och tjänster.
Förutom att du får en stabil och kraftfull uppkoppling höjer ett bra bredband både attraktionskraften och värdet på din bostad. I det växande digitala samhället möjliggör en fiberuppkoppling att du kan ta del av framtidens servicetjänster utan att behöva lämna hemmet.
Trygghetstjänster så som inbrottslarm och trygghetslarm är exempel på tjänster som kan anslutas via fiber.

En nätleverantör jobbar för nöjda kunder

Med fiber kan du känna dig trygg, Skellefteå Kraft är en långsiktig nätägare som har uppsikt över nätet dygnet runt, året om. Skellefteå Kraft erbjuder ett av landets bästa fibernät med tillgång till snabba, stabila och prisvärda tjänster. Detta har gett Skellefteå Kraft nöjda kunder.

Stor valfrihet och låga abonnemangskostnader

När du är ansluten med fiber finns flera olika leverantörer av internet, telefoni, tv och andra tjänster att välja mellan. Fibernätet är öppet för flera leverantörer vilket bidrar till ökad konkurrens och förhoppningsvis låga abonnemangsavgifter.
På bredbandsportalen http://www.skekraft.net/ jämför du aktuella erbjudanden från olika leverantörer och väljer vilka tjänster du vill beställa.
Fibernätet har ingen begränsning för hur mycket man får ladda ner per månad och du betalar en fast månadsavgift oavsett hur mycket du nyttjar din tjänst.

Har du Skellefteå Kraft fiber både i fritidshuset och i din bostad kan du lätt flytta med dig abonnemanget när du ska ut till stugan.

 

 

Projektet i kort sammanfattning

1.       Intresseanmälan

Det är viktigt att 75% anmäler intresset så vi kan gå vidare. När man anmäler intresset är det viktigt att man anger rätt epost adress. Man ska få ett bekräftelse-mail när anmälan är mottagen. Anmälan är ej bindande. Vill ni ha hjälp med er anmälan kontakta er kontaktperson så hjälper hen till eller ring till Skellefteå Krafts kundtjänst 0910-77 25 50
https://skekraft.servicezones.net/skelleftea

2.       Beställ anslutning
När 75% av alla fastigheter i byarna har anmält intresse så är det dags för beställning. Denna del är bindande.

3.       Utbyggnad
Utbyggnaden börjar om 75% av fastigheterna har beställt anslutning.

4.       Utbyggt
Nu kan du beställa de tjänster som erbjuds, se http://www.skekraft.net/

Kostnader

Anslutningsavgiften är 15 000kr, denna summa kommer Skellefteå Kraft fakturera alla anslutna den dagen bredbandet är indraget och klart i alla hus.

Grävkostnaden är max 22 000kr. Dock har vi ännu bara tagit in en offert och jobbar vidare på att förhandla oss till ett bättre pris. Vi har också i denna första offert räknat på 100% grävning med 75% anslutningar. Blir anslutningsgraden högre än 75% kommer grävkostnaderna fördelas på ett större antal anslutningar och därmed bli lägre. Även tomtgrävningen ca 7000 kr är inkluderad i denna summa.

Ju fler vi blir som ansluter oss, ju lägre grävkostnad blir det för oss alla.

Ett sista datum för intresseanmälan kommer komma, men vänta ej att anmäla ditt intresse. Ju fortare vi kommer upp i 75% anslutningsgrad desto fortare ges våra byar klartecken för att projektet övergår i "verkstad".

Kom gärna med frågor till Skellefteå Kraft eller till oss i bredbandsgruppen lokalt i byarna.

Med vänlig hälsning

 

Mikael Karlsson, Vallen

070-374 23 35, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ulf Lundin, Vallen

 

Marcus Birgersson, Svarttjärn

070-269 67 76 , Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Stina Stenmark, Svarttjärn

070-313 56 52, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Robin Sjöstedt, Holmsvattnet

070-298 40 89, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anton Rosendahl, Holmsvattnet

070-387 73 47, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.